Turseiling NSF

Seilforbundets logo

De aller fleste som har kjølbåter i Norge er turseilere. Noen seiler riktignok regatta noen ganger i sesongen, men det er nok rimelig å si at 98 prosent av seilerne bruker båten til frilufts- og naturopplevelser langs vår langstrakte kyst – og selvfølgelig på andre nære og fjerne kyster.

Turseiling på sitt beste
Det finnes knapt noen friluftsopplevelse som slår det å seile langs norskekysten.

Norges Seilforbund jobber aktivt med å øke tilbudet til alle de norske turseilerne, og ser også på turseiling som en god kanal til å rekruttere flere til å bli seilere. NSF er medlem ab Norsk Friluftsliv som jobber aktivt for å få enda flere ut i den norske naturen. Kysten er en viktig del av den norske kulturarven og ikke minst friluftslivet. Vi har verdens nest lengste kystlinje – og den desidert vakreste.

Podcasten Explore North er en viktig del av satsningen til Norges Seilforbund. I denne podcasten der Jon Amtrup, turansvarlig hos NSF er vert, har vi gode samtaler som skal spre kunnskap og lokke enda flere ut på hav og rundt nes inn i våre kyster. Så langt har vi intervjuet nesten 100 seilere om deres erfaringer. Du finner podcastene her.

100 Nautiske klubben – for deg som trenger en unnskyldning til å seile litt lenger og ikke minst hele året. Vi er nå nesten 800 seilere med i denne løst organiserte klubben der vi har en Facebook-side hvor vi deler erfaring og inspirasjon. Les mer på Norges Seilforbunds sider om 100 Nautiske Klubben.

SeilUT – Molde Seilforening lanserte SeilUT, og konseptet med litt konkurranse i turseilingen slo veldig godt an lokalt. Derfra var ikke steget langt til at veldig mange foreninger langs hele kysten kopierte konseptet og i 2021 kan vi vel slå fast at det er en suksess. Du kan, og bør, lese mer om SeilUT hvis du er en ivrig turseiler og den lokale forening ikke har satt i gang dette ennå. Dette er nemlig et lavterskeltilbud med inspirasjon.

Foredrag – Jon Amtrup holder jevnlig foredrag for seilere om å seile norskekysten, Svalbard og andre tema. Ta kontakt med Jon for avtale.

HoldHavetRent – Jon Amtrup tok initiatv til HoldHavetRent-kampanjen i Norges Seilforbund. I dag er det Thomas Nilsson som driver kampanjen videre, men Amtrup bidrar fortsatt aktivt inn med både innspill, kontakter og ikke minst rydding.

Bøker – Jon Amtrup har skrevet en rekke bøker om seiling.