Seilkurs og ICC

Turseilerkurs
Explore North tilbyr seilkurs innen de fleste områder og har en praktisk tilnærming til seilingen. Her får du nyttige tips og kunnskap basert på mange tusen nautiske mil med seiling både sommer og vinter.

Turseilerkurs for nybegynnere og for deg som allerede har erfaring, men som ønsker å bli sikrere på båthåndtering, de ulike arbeidsoppgavene ombord i båten og fintrim av seilene. Store deler av pensum til båtførerprøven blir gjennomført i praksis om bord.

Kurset arrangeres av Jon Amtrup som er en erfaren tur- og regattaseiler. Han har seilt ARC to ganger, Shetland Race 11 ganger, 1000 Mile Doublehanded, store deler av norskekysten hver vinter og sommer de siste 12 årene, rundt Svalbard og på Grønland, samt en rekke ganger i Skagerak Two Star og Watski OneStar. Han er også fast skipper hos 59-north.com.

Amtrup har jobbet som journalist i SEILmagasinet I en årrekke, og forfattet blant annet bøkene Norske Kystperler, High Latitude Sailing, Sail to Svalbard og Kong Harald V – seileren som ble en av gutta.
Ta kontakt med Jon for kursavtale.

Hovedpunkter
Klær og sikkerhetsutstyr
Planlegging av seilas
Rigging av båt og utstyr – funksjon, ord og uttrykk
Havnemanøvrering
Sjøveisregler
Styre, trimme båt og seil
Navigasjon, dag og nattseilas
Instrumentlære
Ankring
Enkel meterologi

Private seilkurs
Vi har også flere seilere som vi coacher på privat basis. Ta kontakt hvis du ønsker et eget opplegg for å bli en sikrere og bedre seiler alene eller sammen med familien. Vi skreddersyr opplegg på forespørsel.

ICC sertifikat – hvis du skal seile i utlandet eller leie båt i utlandet kan du fort bli avkrevet et internasjonalt båtførersertifikat. ICC er en praktisk test hvor du viser at du kan legge til i ulike forhold, ankre opp, enkle vedlikeholdsrutiner, vær og vind, nødprossedyrer og annet. Vi utfører testene i vår egen båt eller i din båt. ICC testen gjøres i samarbeid med KNS.