[vc_custom_heading text=»Seilskole for alle» google_fonts=»font_family:Actor%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal»]

Turseilerkurs
Explore North tilbyr, i samarbeid med KNS, seilkurs innen de fleste områder og har en praktisk tilnærming til seilingen. Her får du nyttige tips og kunnskap basert på mange tusen nautiske mil med seiling både sommer og vinter.

Turseilerkurs for nybegynnere og for deg som allerede har erfaring, men som ønsker å bli sikrere på båthåndtering, de ulike arbeidsoppgavene ombord i båten og fintrim av seilene. Store deler av pensum til båtførerprøven blir gjennomført i praksis om bord.

Kurset arrangeres av Jon Amtrup som er en erfaren tur- og regattaseiler. Han har seilt ARC to ganger, Shetland Race 11 ganger, 1000 Mile Doublehanded, store deler av norskekysten hver vinter og sommer de siste åtte årene, rundt Svalbard og på Grønland, samt en rekke ganger i Skagerak Two Star og Watski OneStar.

 

Amtrup har jobbet som journalist i SEILmagasinet I en årrekke, og forfattet blant annet bøkene Havneguiden 4 Bergen-Kirkenes, Sail to Svalbard og Kong Harald V – seileren som ble en av gutta. 

Kursdatoer med Jon ombord i Sigma 41.
Kurs 1) 18. – 20. mai
Kurs 2) 23. – 25. mai
Kurs 3) 13. – 15. juni
kurs 4) 22. -24. august – fortsatt ledige plasser. Meld deg på seilkurs her.
kurs 5) 12. – 14. september – fortsatt ledige plasser. Meld deg på seilkurs her.

4-6 deltakere pr kurs.

Pris: 5600,- per pers. som inkluderer KNS medlemskap ut året.
Pris KNS medlem 5 000, pr pers

 

Hovedpunkter
Klær og sikkerhetsutstyr
Planlegging av seilas
Rigging av båt og utstyr – funksjon, ord og uttrykk
Havnemanøvrering
Sjøveisregler
Styre, trimme båt og seil
Navigasjon, dag og nattseilas
Instrumentlære
Ankring
Enkel metrologi

Klokkeslett:
Onsdag klokken 17-21
Torsdag klokken 17-21
Fredag klokken 17-22

 

Privat seilkurs
Vi har også flere seilere som vi coacher på privat basis. Ta kontakt hvis du ønsker et eget opplegg for å bli en sikrere og bedre seiler alene eller sammen med familien. Vi skreddersyr opplegg på forespørsel.

 

 

Seiling i kalde strøk – har du lyst til å bruke båten din hele året eller seile til Nord-Norge, Svalbard eller Antarktisk? Mulighetene er mange og seilsesongen varer stregt tatt i 12 måneder. Jon Amtrup har skrevet boken High Latitude Sailing – How to sail the cold waters of the world og holder praktiske kurs i akkurat det.

 

ICC sertifikat – hvis du skal seile i utlandet eller leie båt i utlandet kan du fort bli avkrevet et internasjonalt båtførersertifikat. ICC er en praktisk test hvor du viser at du kan legge til i ulike forhold, ankre opp, enkle vedlikeholdsrutiner, vær og vind, nødprossedyrer og annet. Vi utfører testene i vår egen båt eller i din båt. ICC testen gjøres i samarbeid med KNS. 2000,- for KNS medlemmer. 3000,- for ikke-medlemmer.

 

 

Båtoppgradering – vi rådgir seilere som vil oppgradere båten, utstyre den eller forberede den til seiling i kalde farvann. Vi går for praktiske løsninger som fungerer i daglig bruk og som er tilpasset dine busjetter. Ingen bindinger til utstyrsleverandører kombinert med en god oversikt i markedet gjør at vi kan tilby de rette rådene.