Seilskole for alle

Explore North tilbyr seilkurs innen de fleste områder:

Nybegynnerkurs - trenger du basisopplæring i hvordan vinden påvirker båten, legge til brygga, kaste anker som sitter, navigasjon, regler til sjøs? Vi tilbyr kurs for flere eller individuelle kurs i egen eller din båt.Dette er et kurs som går over tre kvelder.

Kurs for viderekommene - navigasjon, nattseilas, reving, trim og regler til sjøs. Dette er et kurs som går over tre kvelder.

Seiling i kalde strøk - har du lyst til å bruke båten din hele året eller seile til Nord-Norge, Svalbard eller Antarktisk? Mulighetene er mange og seilsesongen varer stregt tatt i 12 måneder. Jon Amtrup har skrevet boken High Latitude Sailing - How to sail the cold waters of the world og holder praktiske kurs i akkurat det.

ICC sertifikat - hvis du skal seile i utlandet eller leie båt i utlandet kan du fort bli avkrevet et internasjonalt båtførersertifikat. ICC er en praktisk test hvor du viser at du kan legge til i ulike forhold, ankre opp, enkle vedlikeholdsrutiner, vær og vind, nødprossedyrer og annet. Vi utfører testene i vår egen båt eller i din båt. ICC testen gjøres i samarbeid med KNS. 2000,- for KNS medlemmer. 3000,- for ikke-medlemmer.

Båtoppgradering - vi rådgir seilere som vil oppgradere båten, utstyre den eller forberede den til seiling i kalde farvann. Vi går for praktiske løsninger som fungerer i daglig bruk og som er tilpasset dine busjetter. Ingen bindinger til utstyrsleverandører kombinert med en god oversikt i markedet gjør at vi kan tilby de rette rådene.