Seilskole for alle

Explore North tilbyr seilkurs innen de fleste områder og har en praktisk tilnærming til seilingen. Her får du nyttige tips og kunnskap basert på mange tusen nautiske mil med seiling både sommer og vinter. Vi har også flere seilere som vi coacher på privat basis. Ta kontakt hvis du ønsker et eget opplegg for å bli en sikrere og bedre seiler.

 

Nybegynnerkurs – trenger du basisopplæring i hvordan vinden påvirker båten, legge til brygga, kaste anker som sitter, navigasjon, regler til sjøs? Vi tilbyr kurs for flere eller individuelle kurs i egen eller din båt.Dette er et kurs som går over tre kvelder.

 

 

Kurs for viderekommene – navigasjon, nattseilas, reving, trim og regler til sjøs. Dette er et kurs som går over tre kvelder.

 

Seiling i kalde strøk – har du lyst til å bruke båten din hele året eller seile til Nord-Norge, Svalbard eller Antarktisk? Mulighetene er mange og seilsesongen varer stregt tatt i 12 måneder. Jon Amtrup har skrevet boken High Latitude Sailing – How to sail the cold waters of the world og holder praktiske kurs i akkurat det.

 

ICC sertifikat – hvis du skal seile i utlandet eller leie båt i utlandet kan du fort bli avkrevet et internasjonalt båtførersertifikat. ICC er en praktisk test hvor du viser at du kan legge til i ulike forhold, ankre opp, enkle vedlikeholdsrutiner, vær og vind, nødprossedyrer og annet. Vi utfører testene i vår egen båt eller i din båt. ICC testen gjøres i samarbeid med KNS. 2000,- for KNS medlemmer. 3000,- for ikke-medlemmer.

 

 

Båtoppgradering – vi rådgir seilere som vil oppgradere båten, utstyre den eller forberede den til seiling i kalde farvann. Vi går for praktiske løsninger som fungerer i daglig bruk og som er tilpasset dine busjetter. Ingen bindinger til utstyrsleverandører kombinert med en god oversikt i markedet gjør at vi kan tilby de rette rådene.